Om mig

Torgerd – namnet som jag under min uppväxt inte riktigt kunde förlika mig med, är nu en tillgång. Det är skönt med ett namn som är ovanligt och som läromedelsförfattare har jag haft nytta av det.

Jag föddes i  Rolfstorp på 50-talet i ett litet samhälle utanför Varberg. Där växte jag också upp, och efter ett antal år på olika skolor kom jag åter att bo i mitt gamla föräldrahem. Mina tre barn fick också tillbringa en stor del av sin barndom i det gamla huset på  kullen.

Läraryrket blev ett självklart val. Jag hamnade i Växjö och tackar min lyckliga stjärna för det. Min metodiklektor i svenska, Ewa Stina Erlandsson är nog den person som har betytt mest för mitt läromedelsförfattande. Hennes metodik passade mig som hand i handske.

Det var slumpen som gjorde att jag började skriva läromedel. Jag gjorde ett besök på Beta Pedagog som i början av 90-talet var nystartat av min klasskamrat från folkskolan och realskolan, Börje Börjesson. Han undrade om inte jag hade något att tillföra hans läromedelsförsäljning.

-Jag gör bara korsord, sa jag och ett tag därefter kom Börje hem till mig för att se de där korsorden. Och på den vägen är det. Efter närmare 100 korsord har det blivit en mängd andra läromedel, mest i svenska, men numera även i matematik.

När jag nu efter många år i skolans värld har valt att lämna läraryrket i förtid är det barnböcker jag vill skriva. Ett antal halvfärdiga manus till barnböcker ligger i lådorna och bara väntar på att bli klara. Men först måste jag avsluta ett stort arbete i matematik som handlar om enheter.

Är du intresserad av något av mina läromedel kan du vända dig till Beta Pedagog AB www.betapedagog.se , det förlag som ger ut nästan alla mina läromedel.

Hålet i muren och Ödehuset finns också på Beta Pedagog.

Den röda stöveln säljer jag själv.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *