Mina barnböcker

Mörkrets gåta

IMG_3462
Långt nere i mörkret under den lilla staden håller något på att vakna efter en lång, lång sömn. Något som till varje pris vill få makten över människorna i Den gömda dalen.

Följ med Moa och Loa i den spännande jakten på lösningen till Mörkrets gåta. Se ett smakprov ur boken under ”På gång”
Detta är en kapitelbok, lämplig för åldrarna 9-11 år.

Den fina framsidan till boken har Lena Petersson gjort.

Till boken finns en lärarhandledning och ett kopieringsmaterial med läsfixarna. Se under ”Läromedel i Svenska”.

 

Agata Skata
Hur gick det sen?

IMG_3444Agata Skata upptäcker att en ny fara hotar Ekskogen. Hon försöker varna djuren, men ingen vill lyssna på henne. Alla tror att hon bara retas, som vanligt.

Kommer Agata att att få de andra djuren att lyssna, innan det är för sent?

Agata Skata – Hur gick det sen? är en fristående fortsättning till Agata Skata och den stora faran. Boken är lämplig att läsa för barn i åldrarna 4-8 år.
Illustrationer: Kim Nilsson.

 

Agata Skata och den stora faran

Agata Skata bokEn stor fara hotar djuren i Ekskogen. Något skrämmande är på väg, något som kanske äter djur! Retstickan Agata Skata flyger runt och skapar oro bland de andra djuren. Till slut kallar Ekskogens kung till stormöte.

Agata Skata och den stora faran är en både spännande och tänkvärd bok, lämplig för barn i åldern 4-8 år. De härligt färgglada illustrationerna är gjorda av Kim Nilsson.

Till boken hör ett spel som du kan läsa om under fliken ”Läromedel i svenska”.

 

Den röda stöveln

Den röda stöveln utspelar sig i min uppväxtmiljö. Tiden sträcker sig nästan 60 år bakåt och jag, Tove – då 3 år, tar på mig mina röda gummistövlar och traskar iväg efter min pappa. Stor dramatik följer när man upptäcker att jag har försvunnit. Skallgångskedja upprättas och dammen töms på allt vatten.

Det är en spännande berättelse med ett lyckligt slut. Läsaren vet hela tiden var Tove är, och historien lämpar sig som underlag för diskussioner kring att ”hitta vilse”.

Illustrationerna är gjorda av Kim Nilsson, och jag är så glad att Kim ville göra bilderna, eftersom hon gör de bilder som jag önskar att jag själv skulle kunna göra.

Den röda stöveln har jag tillägnat mina barn och barnbarn. Den lämpar sig som högläsning från 3-4 år.


Ödehuset vid gatans slut
 

Den här dagen tog Fia en omväg till det gamla ödehuset.Vad fanns innanför väggarna? Hampus trodde att där fanns ett skelett. Kunde det verkligen stämma? Kanske skulle Fia be sina kompisar Emilia och Hannes att följa med dit…


Ödehuset
är en lättläst och spännande kapitelbok. Inspiration till boken fick jag genom mina elever, när vi på en promenad gick förbi ett gammalt ödehus. Det gamla rucklet har gett upphov till många spännande historier, och eleverna berättade med stor inlevelse om skelett i källaren och hur polisen besökte huset då och då. Huset hade fått förfalla i flera årtionden men är numera en vacker villa i skogskanten.

Boken är lämplig för 7-8 år, är mycket lättläst, men saknar bilder.

Thomas Asplund har gjort den härliga framsidan.

Till boken finns ett arbetsmaterial, se under ”Läromedel i svenska”.

 

Hålet i muren

Ella står ett ögonblick som förstenad. Vad hände med lillebror? Vart tog han vägen? Det svarta hålet gapar otäckt mot henne. Någonstans därinne finns Alex, hennes bror. Hon måste hitta honom. Hon bara måste…

Boken handlar om utanförskap, relationer och vänskap. Många år som lärare har gett mig inspiration till den här boken. Händelser ur boken ger ett bra underlag till diskussioner kring kamratskap och konflikter.

Boken är lämplig för 8-10 år. Det är en kapitelbok som saknar bilder.

Omslaget, som jag verkligen gillar, har gjorts av Jessica Lindholm.

Till boken finns ett arbetsmaterial, se under ”Läromedel i svenska”.

Mer info: www.betapedagog.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *