Nytt år – nya möjligheter

2018  – vad har du i beredskap åt mig och min familj?

Det är ju inte så att du styr ditt liv helt och hållet, men du har för det mesta ett val att göra. Du kan naturligtvis inte välja om du vill bli sjuk, men du kan välja hur du ska tackla det. Alla svårigheter vi möter måste vi förhålla oss till, och det kan vi säkerligen påverka i mycket hög grad. Människan är otroligt anpassningsbar.
När jag läser om alla människor på flykt runt om i världen, om alla de strapatser de måste utstå och om allt elände i form av krig och etiska utrensningar, undrar jag hur jag skulle ha klarat av de situationer de befinner sig i. Jag som under alla mina år levt i ett välfärdsland utan krig och våld runt omkring mig. Skulle jag lagt mig ner för att dö?
Nej, förmodligen inte, jag hade nog kämpat för min överlevnad så som alla dessa människor gör. Vardagsproblemen måste ställas i relation till den situation du befinner dig i. Hur viktigt är det då vad du ska ha på dig på festen eller vilken middagsmat du ska välja?
De flesta människor på flykt väljer att försöka överleva och hoppas på att ha mat för dagen och kläder som värmer.
Människan är anpassningsbar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *