Den ensamma Sockergrodan

Växthus 2Jag lyckades få till en liten berättelse till Tomteland i år också, trots allt.
Planerna var att den skulle handla om Mumindalen med tanke på att Tove Jansson skulle ha fyllt 100 år i år. Jag var ute i god tid och beställde små muminfigurer. Det tog evigheter och inga figurer kom. När jag till slut ringde och frågade vart de hade tagit vägen, visade det sig att de inte fanns kvar längre. Man hade missat att meddela mig detta. Luften gick ur mig och jag hade inga andra idéer just då.
Men skam den som ger sig tänkte jag och byggde ett torn av sockerbitar, så hade jag ju tänkt göra muminhuset. Nu blev det ett sockertorn med silver istället för ett blått hus. Så var det ju bara att komma på en annan berättelse, tänkte jag. Men den satt långt inne.
Plötsligt en dag bara fanns den där. Det är ju inget litterärt mästerverk men duger nog som en liten julklappsberättelse till barnbarnen. Samtidigt finns det mycket att titta på i Tomteland i det lilla växthuset som används till sagan. Nu väntar jag på att få barnbarnens böcker och limma in årets saga.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *