Campus

Vi har mycket som är trevligt i Varberg. Något som jag inte vill missa är de öppna föreläsningar som Campus erbjuder, och som Sparbanksstiftelsen sponsrar. Åtta gånger om året kan man få ta del av ca 90 minuters föredrag helt gratis; om man får tag i en biljett förstås. Igår fick vi som var där en helt underbar kväll tillsammans med Putte Svensson, Hultsfreds mest kände entreprenör, både nationellt och internationellt. Putte berättade om hur han och hans kompisar redan som 14-åringar startade det som sedan kom att bli Hultsfredsfestivalen. Vi fick följa hans resa och utveckling under ett antal år. Vilken otrolig framgångssaga! Vilket engagemang och framförallt vilken kreativitet han beskriver. Hans föredrag kallas: ”Vill man ha något gjort får man göra det själv.” Det är en mycket passande rubrik på det han berättar om sitt liv och sin framgång som entreprenör. När vi gick hem igår diskuterade en väninna och jag om hur vi i vår generation ofta är tyngda av Jantelagen: ”Tro inte att du är något!”
Det kanske är hög tid att ändra på det nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *